Світовий банк дав 300 мільйонів доларів кредиту Україні / фото REUTERS

Рада виконавчих директорів Світового банку ухвалила рішення про надання Україні позики в розмірі 300 млн доларів для посилення захисту малозабезпечених сімей.

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

Читайте такожБаланс тижня: ЄС виділяє Україні 600 мільйонів євро, Кабмін оголошує січневий локдаун, а інфляція зростає

Відео дня

"Додаткове фінансування зміцнить надання соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям через відповідну державну програму соціальної допомоги з метою недопущення потрапляння 1 млн громадян України за межу бідності внаслідок пандемії COVID-19", - сказано у повідомленні.

За прогнозами Світового банку, через наслідки пандемії рівень бідності в Україні може зрости на 4%, сягнувши до кінця 2020 року близько 23%. Виділені кошти допоможуть Україні профінансувати нагальні заходи у сфері соціального захисту з подолання наслідків пандемії COVID-19, які передбачають екстрені грошові виплати тим громадянам і домогосподарствам, які втратили роботу чи джерела доходу внаслідок пандемії. Виплати сім’ям з низьким рівнем доходу здійснюватимуться за діючою програмою державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Крім того, позика підтримає зміцнення системи соціального захисту в Україні у наступні роки. За оцінками Світового банку, 60% громадян України, що знаходяться на межі бідності через економічні наслідки пандемії, наразі не є отримувачами соціальної допомоги за жодною з існуючих програмам соціального захисту.

Раніше стало відомо, що Світовий банк виділить Україні 100 млн доларів на закупівлю вакцин від COVID-19 і медичного обладнання.