безробітних в Україні поменшало, заявляють у Комітеті Ради / фото REUTERS

Останнім часом в Україні сповільнилося зростання кількості безробітних. У квітні статус безробітного отримали 149 тисяч українців, у травні – 97 тисяч, у червні – 75 тисяч громадян.

Про це повідомили у прес-службі Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

"Сьогодні в базі Державної служби зайнятості зареєстровано 61 тис. вакансій", - йдеться у повідомленні.

З березня по липень працевлаштувати вдалося 253,5 тис. громадян, з них –175 тисяч безробітних.

Читайте такожЕкспертка про зростання безробіття: зараз треба прикладати максимум зусиль, аби знайти "свою ідеальну роботу"

Зазначається, що найбільше українців знайшли нове робоче місце в сільському господарстві – 45% від загальної кількості шукачів, далі – переробна промисловість (14%) та сфера торгівлі (13%).

Так, для збереження робочих місць уряд разом зі службою зайнятості напрацювали алгоритм підтримки малого та середнього бізнесу.

"Підприємці, які скоротили чи припинили свою діяльність, мали можливість оформити допомогу з часткового безробіття. Це дало можливість здійснити виплати та зберегти робочі місця 366 тисячам громадян", - розповіли у Комітеті ВР.

facebook.com/komspip

Нагадаємо, 19 серпня 2020 року Кабінет міністрів України запропонував зберегти програму допомоги з часткового безробіття після закінчення карантину, введеного для боротьби з COVID-19.