Голова Мінфіну підписав зміни до конвенції між Україною і Австрією щодо підвищення ставок оподаткування / фото facebook.com/minfin.gov.ua

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Республіки Австрія про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, зазначеним протоколом вносяться зміни в конвенцію з метою приведення її положень у відповідність з модельною конвенцією Організації економічного співробітництва і розвитку.

"Протоколом передбачається, зокрема, збільшення ставок оподаткування дивідендів з 10% до 15% та відсотків з 2% до 5%. Збільшення зазнали й ставки оподаткування роялті, що сплачуються за користування будь-яким авторським правом на наукову працю, патент і так далі - з 0% до 5%, а також за користування авторським правом на літературні твори або твори мистецтва - з 5% до 10%", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожОпубліковані сотні тисяч документів про офшорні фірми на Багамах: хто "засвітився" з українців

Крім збільшення ставок передбачається введення нових положень: "Право на отримання вигод", яка обмежує можливості застосування пільгових положень конвенції, якщо основною метою є отримання таких пільг, і "Обмін інформацією", яке розширює можливості компетентних органів договірних держав щодо обміну податковою інформацією.

Суб'єктами виконання протоколу є Міністерство фінансів України та Державна податкова служба України.

Як повідомляв УНІАН, ще в 2016 році Україна й Австрія в рамках перегляду двосторонньої конвенції про уникнення подвійного оподаткування і ухилення від сплати податків домовилися підвищити ставки оподаткування дивідендів, відсотків і прибутку при взаємних операціях.