Прем'єр-міністр розповів, чи підвищать пенсійний вік для українців / фото УНІАН

Нова програма співпраці України з Міжнародним валютним фондом не передбачає підвищення пенсійного віку для українців, повідомив в ефірі одного з телеканалів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ні, таких вимог немає. Невідомо, звідки з'явилася ця інформація, але не прописано в умовах цієї програми ніяких змін пенсійного віку або інших речей, які стосуються пенсій", - сказав він.

Читайте такожМВФ погіршив прогноз падіння економіки України в цьому році до 8,2%

Відео дня

За словами прем'єра, люди «повинні відчути стабільність і впевненість у грошово-кредитній і фінансово-кредитній політиці, в стабільності держави, зокрема державного бюджету».

Шмигаль наголосив, що в меморандумі про співпрацю з МВФ немає жорстких вимог до конкретних речей (наприклад, щодо підвищення тарифів на комунальні послуги), а прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.