Українська митниця перерахувала до бюджету понад 31 мільярдів гривень / фото УНІАН

У липні Державна митна служба в повному обсязі забезпечила виконання індикативу, визначеного Міністерством фінансів, і перерахувала до держбюджету 31,3 мільярда гривень, що на 4,6 мільярда гривень (на 17%) більше, ніж в червні поточного року.

Читайте такожГетманцев звинуватив голову Мінфіну у зриві реформи митниці

Про це повідомила прес-служба Державної митної служби.

Відео дня

"Держмитслужба продовжує успішно реалізовувати план заходів для поповнення відставання від показників надходжень до бюджету, яке сформувалося з початку року. Завдяки вжитим організаційним заходам, прийнятим управлінським рішенням, посилення роботи митниці з контролю митної вартості, класифікації товарів Держмитслужба забезпечила виконання індикативних показників протягом червня і липня поточного року ", - цитує прес-служба в.о. голови Держмитслужби Ігоря Муратова.

Як говориться в повідомленні, показник індикатива в липні в порівнянні з червнем був більшим на 5,3 мільярда гривень (20,5%) й становив  31,1 мільярда гривень. Розмір середньоденних надходжень в липні становив 1,36 мільярда гривень, що на 1,8% більше, ніж в червні.

Як повідомляв УНІАН, за повідомленням Рахункової палати, в першому півріччі 2020 року план доходів, що адмініструються митною службою, не виконано на 34 мільярди гривень (21,4%), податковою службою - на 1,7 мільярда гривень (0,6%).