Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України прийняла закон про спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів на українському ринку капіталу, який спрямований на розвиток фінансової інфраструктури, впровадження фінансових посередників, а також створення умов для європейських правил роботи.

Читайте такожАмністію капіталів необхідно ввести з 1 січня 2021 року - Гетманцев

За ухвалення відповідного законопроекту (№2284) в першому читанні проголосували 285 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, метою документа є забезпечення комплексного законодавчого врегулювання принципів функціонування організованих товарних ринків, зокрема забезпечення уніфікованого підходу до організації торгівлі активами, які допущені до торгівлі на таких ринках.

Водночас законопроект не передбачає регулювання діяльності учасників товарних ринків (крім операторів організованих товарних ринків) і операцій, які здійснюються з товарами поза межами організованого ринку.

Законопроектом також розширено перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також введення нового виду цінних паперів - депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.

Як повідомляв УНІАН, законопроект №2284 про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів був зареєстрований у Раді 17 жовтня.