За даними фахівців з кібербезпеки "ПриватБанку", даний сайт є на 100% шахрайським / фото УНІАН Володимир Гонтар

"ПриватБанк" попереджає українців про новий вид шахрайства під прикриттям торгової марки банку.

Як повідомила прес-служба банку, служба безпеки виявила і попередила українців про нову схему шахрайства, в якій використовується зареєстрований невідомими особами в США сайт https://p-invest.site з логотипом і айдентикою банку.

Читайте такожШахраї знімають гроші з банківських карток українців: як працює схема

Відео дня

За даними фахівців з кібербезпеки "ПриватБанку", даний сайт є на 100% шахрайським, оскільки містить посилання на неіснуючі інвестиційні проекти, а також незаконно використовує айдентику банку та інших юридичних осіб.

Зазначається, що шахраї заманюють у проект пропозицією високого доходу за схемою, яка притаманна виключно шахрайській фінансовій піраміді із застосуванням соціальної інженерії та ймовірного хакерства.

Скриншот p-invest.site

Про злочинний характер схеми свідчить також односторонній канал зв'язку в проекті - після заповнення форми людиною оператор шахрайського центру виходить на зв'язок для "відпрацювання" клієнта.

"ПриватБанк" вже звернувся до відповідних правоохоронних органів із заявою для припинення діяльності шахраїв.

Скриншот p-invest.site

Найпопулярніші схеми шахрайства

Найпоширенішими схемами шахрайства в мережі є фішинг-повідомлення, афери з пропозицією позики, клонування профілів, фальшиві прямі ефіри, нечесні розіграші, афери з криптовалютою.