Метою України є доступ на внутрішній ринок Євросоюзу / REUTERS

Метою України на шляху євроінтеграції є доступ на внутрішній ринок Європейського Союзу, який передбачає вільне пересування товарів, людей, послуг та капіталу.

Читайте такожСвітовий банк прогнозує серйозну економічну кризу через пандемію

Про це на засіданні комісії з координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"У нас є чітка мета – доступ на внутрішній ринок ЄС, включаючи свободу пересування товарів, людей, послуг і капіталу", - сказав він.

"Горизонтальні" пріоритети на шляху євроінтеграції

Також прем'єр перерахував "горизонтальні" пріоритети нашої країни на шляху євроінтеграції на найближчий час.

"Це - інтеграція у внутрішній ринок ЄС та економічний розвиток через підготовку та оновлення положень Угоди про асоціацію та укладення угоди АСАА (так званий "промисловий безвіз" – УНІАН). Секторальна інтеграція та підвищення стандартів життя шляхом впровадження європейських стандартів у сфері навколишнього середовища, транспорту та цифрової інфраструктури. Легалізація положень зеленого курсу ЄС, так звані Green Deal, зокрема, шляхом спільних проектів у сфері водневої політики, справедливої трансформації вугільних регіонів та реалізації інших проектів, у тому числі у сфері відновлюваних джерел енергії", - сказав він.

Довідка УНІАН

  • У 2014 році Європейський Союз і Україна підписали угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.
  • Угода є основним інструментом для тіснішого зближення України та Євросоюзу: вона сприяє поглибленню політичних відносин, сильнішим економічним зв'язкам та взаємній повазі спільних цінностей.
  • Економічна частина Угоди - про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі - надає Україні можливість для розширення торговельних відносин та економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів та регламентів у різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС у ключові сектори української економіки.