Президент України Володимир Зеленський / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України для державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Креативні індустрії, установи культури - серед тих, хто найбільше постраждав від карантину. Адже їх діяльність зупинилася майже повністю, і зараз вони живуть у повній невизначеності. Це цілі сфери економіки, які зараз знаходяться на грані виживання. Вони також платять податки та дають людям робочі місця, тому потребують не менше підтримки, ніж традиційні галузі бізнесу», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський показав свої подорожі по Україні (відео)

Президент зазначив, що закон спрямований на те, щоб ці індустрії змогли вистояти, а їх працівники отримали соціальні та економічні гарантії. «Рівень держави визначається не тільки економікою, але і рівнем культури нації. Ми пишаємося нашою багатою історією, різноманітною культурою і нашими цінностями. Це той фундамент, на якому ми всі разом побудуємо майбутнє України», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, Кабмін суттєво розширив можливості програми пільгового кредитування «5-7-9», щоб підтримати на час кризи мікро - і малий бізнес. Крім того, було оголошено про запуск ще однієї програми кредитування бізнесу «Нові гроші».

13 травня 2020 року Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект №3377 про допомогу сфері культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесу (МСБ).