Ілюстрація REUTERS

Верховний суд залишив без змін рішення про стягнення з колишнього власника ліквідованого банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго 1,5 млрд грн у рахунок погашення заборгованості за кредитами рефінансування на користь Національного банку України.

Читайте такожСуд дозволив арештувати Жеваго

Про це йдеться в рішенні Верховного суду від 14 квітня, оприлюдненому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

Відео дня

Зокрема, Верховний Суд вирішив, що суд апеляційної інстанції дійшов правильного висновку про те, що у встановлений судом строк апелянт не усунув недолік апеляційної скарги та не сплатив судовий збір, оскільки з часу отримання ухвали суду про залишення без руху апеляційної скарги стороною заявника не вчинено жодної дії на виконання вимог ухвали суду.

Таким чином, Верховний Суд залишив без змін ухвалу Київського апеляційного суду від 13 грудня 2019 року, якою Жеваго було повернуто його апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду Києва від 1 жовтня 2019 року про задоволення відповідного позову НБУ.

Зазначається, що ухвала суду касаційної інстанції є остаточною та оскарженню не підлягає.

Довідка УНІАН. Банк «Фінанси та Кредит» (м. Київ) працював на ринку України з 1990 року та входив до групи найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку були компанії «Асканія» і F&C Realty, підконтрольні бізнесмену Костянтину Жеваго.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Фінанси та Кредит» у грудні 2015 року. Тимчасова адміністрація працювала в банку з вересня 2015 року на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.