Ілюстрація REUTERS

Європейська комісія після схвалення першого траншу за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом надала нашій країні другий транш четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро.

Читайте такожМВФ схвалив виділення Україні кредиту на суму в п’ять мільярдів доларів

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відео дня

"Успішне співробітництво з МВФ призвело і до одобрительному відповіді від європейських партнерів про виділення наступного траншу в рамках програми. Україна виконала всі умови для впровадження реформ, чим однозначно зміцнила свій статус відповідальної держави. Отримані кошти будуть спрямовані у державний бюджет на витрати, в тому числі, для подолання наслідків COVID-19", - написав він.

У повідомленні прес-служби Міністерства фінансів сказано, що гроші надійдуть у вигляді позики під 0,125% річних зі строком погашення до 10 червня 2035 року.

"Отримані кошти будуть направлені на фінансування витрат державного бюджету і будуть сприяти зменшенню зовнішнього фінансового тиску на Україну і покращення платіжного балансу держави", - сказано в повідомленні.

У Мінфіні зазначили, що з урахуванням необхідності належного фінансування заходів з подолання негативних економічних наслідків поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 одержання зазначених коштів безумовно буде сприяти збереженню фінансової стабільності в Україні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня Європейська комісія підтримала виділення Україні другого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро.

10 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID - 19.