Кулеба назвав пріоритети зовнішньої економіки України на наступні 10 років / REUTERS

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав три пріоритети зовнішньої економіки України на наступні 10 років.

Читайте такожМінекономіки погіршило прогноз падіння ВВП України цього року

Як повідомляє прес-служба МЗС України, Про це він заявив під час дискусії Київського міжнародного економічного форуму під назвою "Світ після пандемії. Нові можливості для України".

Відео дня

Міністр зазначив, що першим ключовим пріоритетом є розвиток продуктової економіки, що передбачає максимальну підтримку бізнесів, які виробляють продукт з доданою вартістю і прагнуть масово його експортувати за кордон, з особливою увагою саме до високотехнологічних продуктів.

"Країна повинна навчитися заробляти гроші. Коли ми навчимося заробляти, заводити гроші в країну і берегти їх всередині країни, тоді ми станемо дійсно сильною державою", - заявив Кулеба.

Другим пріоритетним завданням наступного десятиліття міністр назвав забезпечення безпеки України.

"Коли інвестори враховують різні фактори, безпека є одним з найважливіших для прийняття рішення про інвестиції. Тому я працюю над безпекою країни. Думаю, в найближчі 10 років це питання, на жаль, буде вкрай важливим", - додав він.

Третім завданням міністр назвав побудову синергії із закордонними українцями для розвитку української економіки.

"Мільйони українців, які в різний час виїхали і яких ми називаємо "закордонними українцями" мають залишатися невід'ємною частиною України, українського народу. У діаспорі захований величезний економічний потенціал, і я маю на увазі аж ніяк не перерахування заробленого за кордоном сім'ям або на підтримку України, а побудова синергії для економічного розвитку", - зазначив Кулеба.

Що цьому передувало

  • Капітальні інвестиції в економіку України в першому півріччі 2020 року у порівнянні з першим півріччям минулого року скоротилися на 34,9% - до 163,78 мільярда гривень.