Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз (ЄС) і Сполучені Штати Америки (США) закликають політичне керівництво України не ризикувати довгостроковими реформами після зміни голів Державної митної служби та Державної податкової служби України.

Читайте такожПрем’єр розповів, чому звільнили Нефьодова та Верланова

Про це сказано в заяві Представництва ЄС в Україні, опублікованій на сторінці представництва в соцмережі Twitter.

Відео дня

«ЄС і США уважно стежать за призначеннями керівників у митній і податковій службах. Важливо дотримуватися чесних, конкурентних процедур, які базуються на заслугах, а також не ризикувати довгостроковими реформами, які підтримують міжнародні партнери», - сказано в заяві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 квітня, Кабінет міністрів України оприлюднив рішення про призначення тимчасових керівників Державної податкової служби та Державної митної служби. Так, виконання обов'язків голови митної служби тимчасово покладено на заступника директора департаменту забезпечення митного оформлення відомства Ігоря Муратова, а виконання обов'язків голови податкової - на заступника голови цього відомства Михайла Титарчука.

24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова і голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Крім того, звільнено заступників Нефедова Роберта Зелді, Сергія Пєтухова і Дениса Шендрика, а також заступник Верланова Дмитра Венцковського.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби і втрату довіри до звільнених керівників.

Останнім часом робота двох відомств піддалася критиці через провал виконання доходної частини держбюджету.