Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації презентувало запуск національної онлайн-платформи для підприємців "Дія.Бізнес". Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулась сьогодні у Києві.

Читайте такожДодаток "Дія" вже завантажили понад 1,5 мільйона українців

"Ми презентуємо онлайн-платформу, де можна буде переглянути й вибрати бізнес-ідею, пройти тест, щоб дізнатися, які документи потрібно зібрати для відкриття своєї справи, а також там буде функція онлайн-консалтингу для підприємців", - сказала заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Відео дня

Заступник міністра представила світову статистику, що 80% підприємств закриваються в перший рік роботи, а 50% не переживають п'ятий рік, так звану "долину смерті" для бізнесу. Тому мета міністерства - створити умови для успішного розвитку українського підприємництва.

Завдяки новій онлайн-платформі можна знайти перелік сервісів та програм підтримки від держави, а також отримати професійні консультації по бізнесу. Портал працюватиме у двох напрямках: інформаційна платформа та служба онлайн-консультацій.

Зараз на сайті представлено каталог ідей для бізнесу, шаблони для створення своєї справи, корисні кейси, довідник підприємця, а також список необхідних юридичних документів для відкриття бізнесу.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 6 лютого запустив мобільний додаток "Дія" в рамках реалізації проекту "Держава в смартфоні".

Станом на 21 лютого мобільний додаток "Дія" вже завантажили понад 1,5 мільйона українців.