АМКУ не знайшов підстав для скасування угоди / фото УНІАН Володимир Гонтар

Антимонопольний комітет України дозволив покупку готелю "Дніпро" переможцем проведеного 15 липня аукціону - ТОВ "Смартленд".

Про це повідомила прес-служба комітету на своєму сайті.

Читайте такожПокупець готелю "Дніпро" успішно пройшов перевірку Фонду держмайна

Відео дня

"За результатами розгляду заяви АМКУ в межах компетенції не виявив загроз впливу заявленої концентрації на конкуренцію на товарних ринках України та не встановив підстав для її заборони», - сказано в повідомленні.

Зокрема, АМКУ встановив, що заявлена концентрація не впливає на конкуренцію на ринку готельних послуг, оскільки покупець не здійснює діяльність на зазначеному ринку ("Смартленд" здійснює діяльність на ринку оренди комерційної нерухомості). При цьому частка готелю "Дніпро" на ринку готельних послуг в межах міста Києва також незначна.

Також комітет повідомив, що фінансування концентрації здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів, наданих банківськими установами.

Хронологія подій

  • 15 липня 2020 року Фонд державного майна України на онлайн-аукціоні продав готель «Дніпро» в центрі Києва за 1 млрд 111 млн 111 тис. 222,22 грн, тоді як стартова ціна об'єкта становила 81 млн грн.
  • Переможцем торгів стало товариство з обмеженою відповідальністю «Смартленд», кінцевим бенефіціарним власником якого вказаний киянин Олексій Ігунін. Компанія зареєстрована в м. Бровари Київської області у 2013 році. Основний вид діяльності - надання в оренду та експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна.
  • 23 липня співзасновник кіберспортивної команди NAVI Олександр Кохановський заявив, що він разом з партнерами є справжніми переможцями приватизаційного аукціону столичного готелю «Дніпро», з якого планується зробити великий кіберспортивний проект.