На Дніпропетровщині жителі чотирьох міст залишися без водопостачання через несплату боргів водоканалами / фото УНІАН

На Дніпропетровщині жителі Павлограда, Першотравенська, Тернівки і Синельникового залишися без водопостачання через несплату боргів водоканалами.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

Читайте такожRzeczpospolita: Криму бракує води через російську окупацію

Відео дня

Зазначається, сьогодні після попередження за несплату боргів компанія ДТЕК відключила від електропостачання водоканал «Дніпро – Західний Донбас». Без водопостачання залишилися жителі Павлограда, Першотравенська, Тернівки і Синельникового.

«Системне розкрадання на водоканалах вказаних міст призвело до накопичення боргів і неспроможності сплачувати рахунки. Борг Павлоградського водоканалу каналу «Дніпро – Західний Донбас» складає 48 млн грн, з яких 7,2 млн накопичено цього року. Борги Першотравенська — 10,1 млн грн, Синельникового – 26,3 млн грн, Тернівки – 12,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що взявши у своє керування, облрада вже вивела у цьому році з кризи КП ДОР «Аульський водовід», міські водоканали Кам’янського, Солоного, Апостолового.

«Всі згадані водоканали є ланками єдиного технологічного процесу з КП ДОР «Аульський водовід» і каналу «Дніпро – Західний Донбас». Тому доречним є об’єднання їх в єдиний комплекс, що дозволить оптимізувати роботу об’єктів і вивести з кризи», - зауважили в облраді.

Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник заявив, що наразі є згода про передачу в керування облради водоканалу Синельникового.

«Тому шляхом прямих переговорів із ДТЕК протягом двох-трьох днів ми вирішимо проблему і воду в це місто подадуть. Іншим містам та найбільшому боржнику Павлограду доведеться цю проблему вирішувати самостійно і забезпечити своїх жителів безперебійним якісним водопостачанням», - заявив Олійник.