Падіння промвиробництва в Україні прискорилося до 5,3% річних / REUTERS

Падіння промислового виробництва в Україні в серпні 2020 року в річному вираженні – до серпня 2019 року – без урахування коригування на ефект календарних днів прискорилося до 5,3% після падіння на 4,2% в липні.

Читайте такожЗеленський прогнозує до кінця року "відчутне та стійке" відновлення економіки

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в серпні в річному вираженні впало на 4,2%.

Відео дня

У порівнянні з попереднім місяцем промвиробництво в серпні скоротилося на 3,5% без урахування коригування на ефект календарних днів і на 0,1% – з урахуванням коригування.

Скорочення промвиробництва по галузях

У розрізі основних видів діяльності: у добувній промисловості та розробці кар'єрів у серпні цього року падіння виробництва у порівнянні з серпнем 2019 року склало 0,1%, у переробній промисловості – 7,7%, а в постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 4,6%.

У розрізі основних промислових груп: річне падіння виробництва з товарів проміжного споживання становило 4,2%, з інвестиційних товарів – 27%, зі споживчих товарів короткострокового використання – 0,9%, з енергії – 1,3%.

За споживчими товарами тривалого використання спостерігалося зростання виробництва в 5%.

Що цьому передувало