Фонд держмайна 15 липня провів аукціон з продажу столичного готелю "Дніпро" / УНІАН

Фонд державного майна затвердив протокол про результати електронного аукціону з продажу готелю "Дніпро" компанії ТОВ "Смартленд" по 1,11 млрд грн.

Читайте такожЯкщо готель «Дніпро» купив росіянин, угоди не буде - голова Фонду держмайна

Про це повідомляє Національна Електронна Біржа - майданчик системи Прозорро.Продажі. "Це означає, що наш клієнт пройшов повну перевірку і відповідає всім вимогам до покупця, передбачених законодавством України", - йдеться в повідомленні, передає Економічна правда.

Відео дня

За законодавством, переможець не може бути громадянином держави-агресора. Якщо переможець купує готель за кредитні кошти, то повинен показати, хто їх надає. Компанія-кредитор також не може належати громадянину РФ.

Фонд держмайна 15 липня провів аукціон з продажу столичного готелю "Дніпро". Його продали за 1 млрд 111 млн 222 тис. 22 грн ТОВ "Смартленд".

Серед претендентів на столичний готель "Дніпро" були представники бізнес-істеблішменту, зокрема, серед учасників аукціону були Степан Черновецький, Томаш Фіала, Вадим Новинський, Сергій Тігіпко та інші.

Пізніше з'ясувалося, що готель "Дніпро" купив засновник кіберкоманди NAVI Олександр Кохановський разом з партнерами. На місці готелю планують зробити великий кіберспортивний проект.

Нові власники готелю "Дніпро"планують вкласти у реконструкцію близько $20 млн і вже ведуть переговори з "топовим закордонним архітектурним бюро".

Кохановський заявляв, що в готелі не планують запускати гральний бізнес, а інвестори не пов'язані з РФ.

Глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко пояснив, що після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "доброчесність" коштів, після чого підписується договір.