Ілюстрація REUTERS

Падіння промислового виробництва в Україні в червні 2020 року в річному вираженні – до червня 2019 року – без урахування коригування на ефект календарних днів сповільнилося до 5,6% після падіння на 12,2% в травні.

Читайте такожРада призначила нового віце-прем'єр єра з промисловості

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво в червні в річному вираженні впав на 7,1%.

Відео дня

У порівнянні з попереднім місяцем, промвиробництво в червні зросло на 4,1% без урахування коригування на ефект календарних днів та на 3,4% - з урахуванням коригування.

В розрізі основних видів діяльності: у добувній промисловості та розроблення кар'єрів у червні цього року падіння у порівнянні з червнем 2019 року становило 4,9%, у переробній промисловості – 6,2%, а в постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 4%.

В розрізі основних промислових груп: річне падіння з товарів проміжного споживання склало 4%, за інвестиційним товарам – 26,1%, по споживчих товарів короткострокового використання – 1,1%, а по енергії – 3,5%. Лише за споживчим товарам тривалого використання спостерігалося зростання, яке становило 5%.

Як повідомляв УНІАН, падіння промислового виробництва в Україні в травні 2020 року в річному вираженні – до травня 2019 року – без урахування коригування на ефект календарних днів знизився до 12,2% після падіння на 16,2% у квітні.