Також повідомляється, що на новому виробництві буде створено понад 230 робочих місць / фото Метінвесту

"Метінвест" запускає масштабний проект будівництва нового цеху з виробництва холоднокатаного прокату на меткомбінаті імені Ілліча в Маріуполі. Інвестиції в нього перевищать 1 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба групи "Метінвест".

Зазначається, що новий проект складатиметься з безперервного стану холодної прокатки, поєднаного з лінією травлення, а також трьох сучасних ліній нанесення цинкових, алюмоцинкових і полімерних покриттів. 

Відео дня

Компанія розраховує, що після завершення першого етапу проекту у 2025 році комбінат буде випускати близько 1,2 млн тонн на рік висококонкурентного холоднокатаного й оцинкованого прокату, а також прокату з полімерним покриттям. 

Читайте такожУкраїнська сталь користується попитом у світі завдяки своїй якості - експерт

Другий етап проекту включає будівництво нового відділення відпалювальних печей, дресирувального стану й агрегату поздовжньої порізки рулонів, а також нової лінії нанесення полімерного покриття на оцинкований рулон.

Після завершення другого етапу проекту потужності з виробництва холоднокатаної продукції перевищать 1,6 млн тонн на рік.

Нова, екологічна, технологія виробництва холоднокатаного прокату дозволить "Метінвесту" вийти у преміальні сегменти прокату з покриттям, поліпшити якість і розширити сортамент цієї продукції.

Зазначається, що продукція призначена в основному для українського ринку та Європи.

У новому цеху буде встановлено високоефективне газоочисне обладнання, що відповідає останнім екологічним стандартам України та Європи. Завдяки йому викиди шкідливих речовин будуть в 1,5-3 рази нижчі від гранично допустимих норм в Україні, а споживання палива знизиться на 20%.

Також повідомляється, що на новому виробництві буде створено понад 230 робочих місць.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що будівництво цеху холодної прокатки – наймасштабніший проект компанії на наступні п'ять років.

"Випуск преміальної високотехнологічної продукції, використання передових технологій, екологічність і створення нових робочих місць для кваліфікованих фахівців - все це робить проект значущим і для Маріуполя, і для галузі, і для всієї країни", - наголосив він.

"Цей автоматизований "розумний" комплекс стане одним з небагатьох у світі, що поєднує в собі високу якість продукції, низькі виробничі витрати й низький рівень викидів", - заявив гендиректор Danieli Group Джакомо Марескі Даніелі.

Довідка. Групі "Метінвест" у 2021 році виповнилося 15 років. У компанії працює понад 90 тисяч співробітників.

Протягом всієї своєї історії "Метінвест" залишається одним з найбільших платників податків України: за 15 років компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів близько 165 млрд грн податків.

Підприємства "Метінвесту" за цей час інвестували близько 2,5 млрд грн у розвиток Маріуполя, Кривого Рогу, Авдіївки та Запоріжжя.