Мінцифри розширило перелік полів для заповнення / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство цифрової трансформації відкрило дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльності.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожУ Мінкультури мають намір на законодавчому рівні покінчити з хаотичною забудовою

Відео дня

"Відкриваємо дані про декларативні та дозвільні документи з Реєстру будівельної діяльності, який запрацював на початку липня в рамках реалізації єдиної державної електронної системи у сфері містобудування України", - написав він.

Скріншот з Facebook

Зокрема, Федоров повідомив, що Мінцифри розширило перелік полів для заповнення, які до цього були тільки на папері; поліпшило захист інформації від незаконних змін; впровадило унікальний ідентифікатор, що дозволяє прив'язати до об'єкта будівництва всі дозвільні документи, а також зробило доступними онлайн координати точного місця розташування об'єкта.

Хронологія подій

У липні Кабінет Міністрів України затвердив експеримент із впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, метою якого є поліпшення якості надання державних послуг у сфері будівництва.

Також у липні прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв цього року завершити реформу у сфері містобудування та ліквідувати тіньові схеми в даній галузі.

Станом на 3 вересня 2020 року 90% українців підтримували оновлення та будівництво доріг, шкіл та садочків в рамках президентської програми «велике будівництво».