Ілюстрація REUTERS

Спад промислового виробництва в Україні у квітні 2020 року в річному вираженні - до квітня 2019 року - без урахування коригування на ефект календарних днів прискорився до 16,2% після падіння на 7,7% у березні.

Читайте такожНімецькі експерти оцінили глибину падіння економіки України

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів промвиробництво у квітні в річному вираженні впало на 16,7%.

Відео дня

У порівнянні з попереднім місяцем промвиробництво у квітні впало на 12,8% без урахування коригування на ефект календарних днів, а з урахуванням коригування - на 6%.

За інформацією Держстату, найбільше падіння в річному вираженні зафіксоване у квітні в переробній промисловості - 20,3%. У видобувній промисловості падіння становило 11,2%, а в постачанні електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря - 7,2%.

Щодо виробництва в розрізі основних промислових груп, то найбільше падіння зареєстровано по споживчих товарах тривалого використання та інвестиційних товарах - відповідно 40,4% і 34,3%. По товарах проміжного споживання виробництво впало на 22,1%.

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування окупованих територій Автономної Республіки Крим, а також окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомляв УНІАН, промислове виробництво в Україні у 2019 році впало на 1,8% після зростання на 1,1% у 2018 році. Спад промислового виробництва в Україні в березні 2020 року в річному вираженні - до березня 2019 року - без урахування коригування на ефект календарних днів прискорився до 7,7% після падіння на 1,5% в лютому.