Roshen опинився в центрі чергового скандалу / Фото УНІАН

Антимонопольний комітет України порушив справу проти групи компаній Roshen за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку патоки.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Читайте такожRoshen судитися з російською компанією через етикетки для цукерок "Ромашка"

Відео дня

Згідно з повідомленням, Roshen є найбільшим в Україні виробником кукурудзяної патоки, а у 2018-2019 роках група компаній мала ознаки монопольного становища на цьому ринку.

"За наявною в АМКУ інформацією, в ході ведення своєї господарської діяльності група Roshen протягом 2018 року встановлювала різні ціни, а також різні умови придбання патоки для певної групи споживачів - кондитерських фабрик", - йдеться в повідомленні.

У чому суть претензії

Також повідомляється, що у 2019 році у зв'язку з забороною імпорту з Російської Федерації патоки (сиропів), Roshen посилила ринкову владу і підвищила ціни на патоку власного виробництва для всіх покупців.

"При цьому в ході дослідження, яке передувало початку справи, АМКУ не встановив об'єктивних причин для підвищення цін", - підкреслюється в повідомленні.

Відзначається, що такі дії Roshen щодо конкурентів на ринку кондитерських виробів могли призвести до недопущення, усунення чи обмеження конкуренції між ними.

Розмах Roshen

Корпорація Roshen - один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва кондитерських виробів в корпорації становить 450 тисяч тонн в рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, дві виробничі площадки у Вінниці, Кременчуцька); дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також масло-молочний комбінат "Бершадьмолоко", який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Roshen і суди

  • 25 травня 2020 року з'явилася інформація про те, що Roshen судиться з російською компанією через етикетки для цукерок "Ромашка".
  • 29 січня 2020 року стало відомо про те, що Roshen судиться з виробником морозива за бренд "Київський торт".
  • У вересні 2019 року Roshen судився за виключно право використовувати червону стрічку при упаковці тортів.