За словами Шмигаля, створення фондового ринку потребуватиме зміни законодавства / фото УНІАН Володимир Гонтар

Створення майданчика для повноцінного запуску фондового ринку в Україні може зайняти три роки.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з обговорення питання створення інфраструктури для розвитку фондового ринку в Україні, в якій брали участь голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, Директор Офісу економічного зростання USAID Фархад Гауссі, старший банкір Європейського банку реконструкції та розвитку Ірина Кравченко та представники уряду.

Читайте такожВ Україні коронавірус вдарив по кредитних спілках

Відео дня

"Є таймлайн - трирічний часовий горизонт. Повноцінне створення фондового майданчика в Україні займе певний час, оскільки це вимагає зміни законодавства і правил", - цитує Шмигаля його прес-служба.

Глава Уряду висловив сподівання, що до цієї роботи буде залучено якомога більшу кількість міжнародних експертів, які вже мають працюючі фінансові моделі у своїх країнах.

"Час експериментів завершився. Нам потрібні чіткі проектні кроки, які призведуть до виникнення цивілізованого ринку. Політична воля і підтримка уряду точно є", - цитує Шмигаля прес-служба.

"Час експериментів завершився. Нам потрібні чіткі проектні кроки, які призведуть до виникнення цивілізованого ринку", - заявив Шмигаль

Також Шмигаль підтримав ініціативу про підписання меморандуму з міжнародними партнерами та стейкхолдерами, який включатиме покрокову імплементацію з розвитку необхідної фінансової інфраструктури для розвитку фондового ринку в нашій країні та засвідчить пріоритетність відповідної реформи для уряду.

Реалізація ідеї

У вересні 2020 року Шмигаль заявив про те, що Кабінет Міністрів почав консультації з фахівцями з питання створення фондового ринку в Україні й через рік почне реалізовувати цю ідею.

У травні 2020 року прем'єр заявив, що запуск в Україні фондового ринку є пріоритетним завданням Кабміну, оскільки зможе залучити мільярди доларів інвестицій.