Корпорація "Сварог Вест Груп" придбала в лізинг 37 одиниць сільськогосподарської техніки у дилера JOHN DEERE- компанії "Агротек", уклавши з 2013 по 2015 рік 27 договорів на трактори, сівалки і обприскувачі. З середини 2015 року корпорація братів Буряків перестала виплачувати лізингові платежі, пославшись на неврожай. Компанія «Агротек» пішла назустріч боржникам, погодивши нові умови. З цього моменту корпорація "Сварог" перестала виконувати свої зобов'язання і вживає всіх заходів, щоб не повертати багатомільйонні борги за техніку.

Не знайшовши розуміння в переговорному процесі, компанія "Агротек" звернулася до правосуддя. Верховний суд визнав, що підприємства "Сварог вест Груп" повинні дотримуватися зобов'язань за договорами лізингу і поручительства, укладеними з «Агротек» в 2015-2017 роках, а Центральний апеляційний суд зобов'язав структури «Сварог» виплатити «Агротек» всю суму боргу. Однак адвокати агрохолдингу звернулися до суду щодо відстрочки виконання даного рішення.

Дилеру John Deere все ж вдалося повернути половину відвантаженої за лізинговими контрактами техніки. Однак машини виявилися в такому стані, що «Агротеку» довелося витратити на їх відновлення сотні тисяч доларів.

Відео дня

На сьогодні "Сварог Вест Груп" не планує повертати борги навіть за рішенням суду і придумує схеми, щоб затягнути судові процеси. Адвокати корпорації подали позови до суду Хмельницької області, включивши і програні в Верховному Суді справи. Робиться все можливе, щоб рішення судів були на користь «Сварога».

Наявність боргів у підприємств «Сварог Вест Груп» не завадило корпорації продати їх в лютому цього року «Епіцентру К». Компанії «Сварог Дністер», «Лотівка Еліт», «СК Бужок», «Гізівщина», «Євразія-сервіс», які виступають поручителями за договорами лізингу з «Агротек», після завершення угоди входять в структуру активів «Епіцентр К», який знає про борг, але не поспішає вирішувати проблему.

Затягування судів, зустрічні позови, прийняття «простягнутих» рішень на користь боржників - це ті методи, які використовують сьогодні структури, що мають пряме відношення до депутатського корпусу України.