Ілюстрація REUTERS

В Україні з сьогоднішнього дня, 21 липня, в рамках державної програми залучення іноземних фахівців до розвитку українського IT-сектора стартував прийом документів для отримання дозволу на трудову імміграцію іноземних IT-фахівців.

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації на сторінці відомства в соцмережі Facebook.

Читайте такожБільша частина українських айтішників готуються до виїзду до інших країн – опитування

Відео дня

Що зміниться

Згідно з повідомленням, тепер іноземні фахівці, які вже живуть в Україні, можуть подати свої документи до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем своєї реєстрації, а ті, які перебувають за межами України, до консульських установ України за кордоном.

Квоти

У лютому уряд ввів квоти на імміграцію 5 тис. іноземних IT-фахівців для працевлаштування в Україні, приймання документів за якими у зв'язку з введеним карантином почалося тільки в липні.

Квотна система має замінити робочу візу, що істотно спростить доступ IT-фахівців до українського ринку.

Що відбувається в IT-галузі

Згідно з дослідженням веб-порталу IT-галузі DOU, кількість вакансій на сервісі пошуку роботи в IT-сфері jobs.dou.ua у червні у порівнянні з травнем зросла на 21% - до 4245 з 3506.

Станом на 16 липня 2020 року близько 52,6% українських ІТ-фахівців готуються або думають про трудову міграцію в інші країни, і тільки 8% точно не планують виїжджати.