Зеленський відкрив військові навчання / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії відкриття багатонаціональних військових навчань «Rapid Trident - 2020» у Львівській області.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія відкриття відбулася на Яворівському полігоні під час робочої поїздки глави держави до Львівської області.

Читайте такожЗеленський закликав активізувати реформи для отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО

Відео дня

Інтеграція

"Я радий розпочати робочу поїздку до Львівської області саме з візиту до Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Радий зустрітися з українськими воїнами та нашими друзями - військовими армій країн НАТО. Вітаю всіх вас з початком масштабних міжнародних військових навчань», - заявив він.

Президент підкреслив, що навчання "Rapid Trident-2020" є не тільки черговим етапом вдосконалення військової майстерності, а й важливим кроком на шляху євроатлантичної інтеграції України.

"Ці важливі навчання посилять оперативні можливості наших військ, поліпшать рівень сумісності між підрозділами та штабами Збройних сил України, США та інших членів і партнерів НАТО", - зазначив Зеленський.

Глава держави висловив упевненість, що й українські військові передадуть міжнародним колегам унікальний бойовий досвід, який вони отримали з початку війни на Донбасі у 2014 році.

Що таке "Rapid Trident-2020" 

Військові багатонаціональні навчання "Rapid Trident-2020" триватимуть до 25 вересня. У навчаннях візьмуть участь близько 4 тисяч військовослужбовців з 10 країн. У заняттях на навчальних ділянках буде задіяна бронетехніка, а також пройдуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї та польоти вертольотів армійської авіації.

Членство в НАТО

17 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський закликав активізувати реалізацію реформ, які дозволять Україні приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО. Про це він заявив під час урочистої церемонії відкриття багатонаціональних командно-штабних навчань "Rapid Trident-2020" у Львівській області.