Закуплені авто з'являться в якості мобільних відділень вже влітку / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" закупить 500 автомобілів для своїх пересувних відділень.

Читайте також"Укрпошта" зробила безкоштовною одну зі своїх послуг на час карантину

Про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський під час онлайн-підписання фінлізингової угоди на купівлю автомобілів.

Відео дня

"Сьогодні у нас гарний привід зібратися разом і підписати договір про купівлю 500 автомобілів, які поїдуть в якості пересувних відділень "Укрпошти" - повідомив Смілянський.

Гендиректор "Укрпошти" також повідомив, що загальна сума угоди становить 8,5 мільйона євро.

"Коротко про тендер. Це загальна сума 8,5 мільйона євро за умови покупки не тільки самих авто, але і дообладнання автомобілів. Там вже буде встановлено все необхідне обладнання. Це перший тендер за новою процедурою, де ми встановлювали нецінові критерії, щоб залучити більшу кількість компаній", - сказав він.

За словами Смілянського, компанію цікавили в першу чергу технічні характеристики авто для пересувних відділень. "Укрпошта" розглядала три автомобілі як варіанти для майбутньої покупки.

"Взяли участь Peugeot Partner, Fiat Doblo Maxi та Renault Docker. В результаті запеклої боротьби переміг Fiat c майже 20-відсотковою знижкою від початкової ціни", - повідомив він.

Спелянский зазначив, що ці авто будуть працювати у п'яти областях України / фото УНІАН

Як повідомив Смілянський, перші 500 автомобілів передбачені для роботи на території 5 областей, в тому числі Київській.

Автомобілі будуть поставлені в Україну протягом літа-осені цього року і з'являться в якості мобільних відділень вже влітку.

Учасниками лізингової угоди також стали банк "ПУМБ" і компанія "УкрЛада".

Гендиректор підкреслив, що компанія планує провести ще два тендери.

"Ми сподіваємося провести ще два тендери, і ми покриємо всю країну протягом наступного року", - сказав він.

Присутній на онлайн-підписання міністр інфраструктури Владислав Криклій акцентував на важливості пересувних відділень для сіл.

"В Україні 25 тисяч сіл, в яких живуть понад 10 мільйонів громадян, вони потребують того, щоб їх обслуговували, надавали якісні послуги, починаючи від пенсій та соціальних виплат і завершуючи продуктовими пакетами, ліками", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" планує відкрити до 300 нових поштових відділень у 2020 році.

8 квітня Кабінет міністрів України підтримав постанову Міністерства соціальної політики про надання банками та національним оператором поштового зв'язку "Укрпошта" інструментів для дистанційної оплати комунальних послуг пенсіонерами та іншими отримувачами державної соціальної допомоги.

Довідка УНІАН. "Укрпошта" - національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні – 11 тисяч відділень.