Особливу увагу буде приділено розвитку оптичного інтернету в сільській місцевості / фото УНІАН

Міністерство цифрової трансформації планує зробити доступним якісний високошвидкісний інтернет для 95% населення країни, та особливу увагу в цьому контексті буде приділено підключенню до мережі об'єктів соціальної інфраструктури.

Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест на брифінгу за підсумками засідання уряду.

«Наша мета - все-таки забезпечити доступність для 95% населення. План, який це передбачає, заснований у першу чергу на підключенні об'єктів соціальної інфраструктури, таких як школи, дитячі садки тощо», - сказав він.

Відео дня

Шелест не уточнив, в які строки має бути реалізований цей план.

Заступник міністра також повідомив, що Мінцифри в найближчі роки планує підключити всі об'єкти соціальної інфраструктури до високошвидкісного інтернету.

Крім цього, за словами Шелеста, особливу увагу буде приділено розвитку оптичного інтернету в сільській місцевості.

Читайте такожТехнологією 5G користуються 90 мільйонів осіб — глава Huawei

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням Міністерства цифрової трансформації, 452 лікарні в Україні (25,74% від усіх лікарень у країні) не підключені до інтернет-зв'язку.

Згідно з іншими дослідженнями Мінцифри, близько 92% українських бібліотек і 40% шкіл не мають підключення до якісного інтернету.

За даними Держстату, 70,1% населення України (понад 26,9 млн осіб) у 2019 році користувались послугами інтернету, з яких понад 77% користувались інтернетом не рідше, ніж один раз на день.