На тротуарах встановлюватимуть металеві стовпчики / фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує зробити обов'язковим встановлювання металевих стовпчиків на тротуарах перед пішохідними переходами під час будівництва нових і реконструкції та капремонту існуючих доріг з метою підвищення безпеки пішоходів.

Читайте такожВ Україні з'являться діагональні пішохідні переходи

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, це передбачено у змінах державної будівельної норми (ДБН) «Вулиці і дороги населених пунктів».

Відео дня

"Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва та інших міст біля пішохідних переходів почали з'являтися спеціальні огорожі - металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, аби підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації - вони можуть стримати удар і зменшити наслідки аварії, тим самим рятуючи людям життя", - написав Парцхаладзе.

"Тому в нових змінах до ДБН щодо вулиць і доріг ми прописали обов'язковість їх облаштування на всіх територіях біля пішохідних переходів в одному рівні. Сподіваюся, найближчим часом ця норма буде ухвалена як обов'язкова", - додав заступник міністра.

За словами Парцхаладзе, згідно з проектом змін до ДБН, для безпечного перебування людей на тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні їх необхідно відокремлювати від проїжджої частини шляхом встановлення обмежувального огорожі 3-ї групи (металеві стовпчики).

При цьому він нагадав, що зараз вже діє норма, згідно з якою всі зупинки громадського транспорту повинні обов'язково проектуватися із захисними огородженнями стовпчиками.

фото facebook/lev.partskhaladze

Довідка УНІАН. Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.