Платформа буде шириною від 4 до 6 метрів, довжиною 209 метрів / фото facebook/Kravtsov.Evg

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує наприкінці року додати до маршруту залізничного експрес-поїзда Kyiv Boryspil Express, що курсує між вокзалом «Київ-Пасажирський» і аеропортом «Бориспіль», зупинку на Видубичах.

Читайте такожЕкспрес до "Борисполя" перевіз вже 400 тисяч пасажирів

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на голову правління компанії Євгена Кравцова.

Відео дня

«Залізничники завершують монтаж фундаменту пасажирської платформи. Далі перейдемо до монтажу стінних блоків. Це дуже складна ділянка - тут велика кількість інженерних мереж зв'язку та енергетики, тому більшу частину робіт доводиться виконувати вручну, без залучення будівельної техніки», - цитує прес-служба Кравцова.

Зазначається, що платформа буде шириною від 4 до 6 метрів, довжиною 209 метрів і матиме два входи і виходи.

«Один вхід буде під землею, аж до метрополітену. Плануємо облаштувати відкритий павільйон, широкі сходи з навісом і підйом для людей з інвалідністю, встановити автомати продажу квитків. Другий вхід - сходи до облаштованого майданчика», - уточнив Кравцов.

Також, за словами Кравцова, така реконструкція станції «Видубичі» дозволить поєднати в одному транспортному ланцюгу відразу кілька видів транспорту.

«Для нашої країни це буде унікальний транспортний хаб, який фактично об'єднає автобусні перевезення, залізницю, метро та авіатранспорт. Тому пасажир, який, наприклад, з Обухова подорожує на відпочинок за кордон, зможе автобусом доїхати до транспортного вузла «Видубичі», там здійснити зручну пересадку на експрес і вже менш ніж за 30 хвилин бути в аеропорту», - зазначив керівник компанії.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада 2018 року «Укрзалізниця» запустила залізничний експрес Kyiv Boryspil Express між вокзалом «Київ-Пасажирський» та міжнародним аеропортом «Бориспіль». Купити квитки на експрес можна в залізничних касах і кіосках самообслуговування. Залізничне сполучення між столицею та аеропортом функціонуватиме в режимі 24/7.

Маршрут поїзда проходить від вокзалу «Київ-Пасажирський» через станцію «Дарниця» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Спочатку планувалося, що потяг буде зупинятися і на станції «Видубичі». Розрахунковий час в дорозі - 35 хвилин.