Перший електромобіль Mazda отримає незвичні двері / фото Mazda

Серійний електромобіль Mazda обростає подробицями: з'ясувалося, що він отримає купеподібний кузов і якусь «унікальну систему відкривання дверей». У чому саме полягає її оригінальність, в компанії поки не пояснили. Зате з'явився тизер, на якому можна розглянути силует машини – схоже, що це буде кросовер.

Читайте такожMazda привезла до Женеви новий кросовер (фото)

За неофіційною інформацією, в рух електрокар приводить електродвигун потужністю 142 кінські сили і 264 Нм крутного моменту, а ємність батареї становить 35,5 кіловат-годин, пише motor.ru. В основу моделі лягла нова платформа власної розробки Mazda, а сам електромобіль буде продаватися не тільки на домашньому ринку, але й за його межами, в тому числі в Європі.

Відео дня

Ще в 2017 році Mazda підписала угоду про створення альянсу з Toyota, в рамках якого автовиробники мають намір спільними зусиллями побудувати завод у США і працювати над створенням моделей з нульовим рівнем викидів. Незважаючи на це, дебютний електромобіль Mazda побудувала самостійно.

Раніше стало відомо про те, що Mazda запатентувала нову силову структуру кузова з компактним моторним відсіком. Це було розцінено як натяк на те, що компанія, можливо, працює над створенням спорткара з роторним двигуном.