Aspark Owl здатний прискорюватися до першої «сотні» за 1,9 с / фото Aspark

Японська інжинірингова компанія Aspark представила остаточну версію електричного гіперкара Owl. Розробники називають новинку найпотужнішим та найдинамічнішим серійним автомобілем у світі.

Читайте такожКитайці представили суперкар, який може стати найшвидшим на планеті (фото)

Інженери Aspark працювали над проектом близько семи років, пише Autonews. В основі автомобіля, маса якого становила 1460 кг, лежить трубчастий каркас і кузовні панелі з композитних матеріалів. Owl оснащений чотирма електричними моторами, які в сумі розвивають 2040 кінських сил. Наприклад, агрегати нового гіперкара Lotus — Evija — видають на 40 к. с. менше.

Aspark Owl здатний прискорюватися до першої «сотні» за 1,9 с, що робить його одним з найшвидших серійних машин у світі. Для порівняння: Bugatti Chiron розганяється з місця до 100 км/год за 2,5 секунди. Максимальна швидкість Owl становить близько 300 км на годину.

Всього японці планують випустити 50 таких автомобілів, вартість кожного з яких становитиме близько 3 млн євро. У компанії стверджують, що вони вже отримали замовлення на 15 електричних гіперкарів.