Ілюстрація REUTERS

Україна найближчим часом планує віддати в концесію чотири аеропорти, вісім залізничних вокзалів та кілька автомобільних доріг, про що під час презентації переможців концесійних конкурсів у портах «Херсон» та «Ольвія» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте такожУрок німецької для "Укрзалізниці"

«Ми з нашими міжнародними партнерами готуємо інші концесійні проекти. А саме - концесію аеропортів. Розглядаємо зараз, в якому форматі до кінця року ми рухаємося: Львів, Чернівці, Херсон, Запоріжжя. Крім того, розглядаємо вісім залізничних вокзалів, оскільки ми хочемо, щоб вони перетворились на інтермодальні транспортні хаби, де надаватимуть зручні послуги пасажирам. І, звичайно, концесійні дороги, про які ми довго говоримо», - сказав він.

Відео дня

За словами міністра, сьогодні є політична підтримка всіх гілок влади для реалізації цих проектів і «повна рішучість» це зробити.

Як повідомляв УНІАН, у січні Україна завершила перші два конкурси з передачі в концесію портів «Херсон» та «Ольвія».

Компанія «Рісоіл-Херсон», яка перемогла в конкурсі на концесію порту «Херсон», планує протягом перших п'яти років концесії порту збільшити його вантажообіг у 2 рази. Крім того, компанія має намір інвестувати в об'єкт близько 300 млн грн.