Далекобійники сьогодні заблокували рух у центрі Києва / фото УНІАН

Асоціація міжнародних автоперевізників України (АсМАП України) досягла домовленостей з Міністерством інфраструктури щодо проведення 13 лютого спільного засідання, в ході якого обговорюватимуться актуальні проблеми на ринку автоперевезень, зокрема, питання видачі дозволів на виконання автоперевезень вантажів територією іноземних держав, а також збільшення квоти дефіцитних дозволів на автоперевезення в ряд країн.

Про це УНІАН повідомили у страйковому комітеті Асоціації міжнародних автоперевізників України.

Читайте такожПротести далекобійників: що вимагають перевізники

Відео дня

«Завтра заплановано засідання комітету у Мінінфраструктури (щодо врегулювання актуальних проблем на ринку автоперевезень – УНІАН)», - повідомили в страйковому комітеті.

Крім того, в АсМАП додали, що на даний момент акція протесту міжнародних перевізників припинена.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у центрі Києва та на в'їздах у місто з ранку почалися акції протесту міжнародних перевізників, через що рух транспорту істотно ускладнився. Водії скаржилися, що через електронну систему бронювання дозволів на міжнародні автомобільні перевезення, яка запрацювала з січня цього року, утворилися багатоденні черги на кордоні і скоротилася кількість міжнародних рейсів більш ніж на 5 тисяч.

Організатор акції - Асоціація міжнародних автоперевізників (АсМАП) України закликала прем'єр-міністра Олексія Гончарука звільнити міністра інфраструктури Владислава Криклія і керівництво Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) через існуючі проблеми в галузі, серед яких недосконалість електронної системи видачі вищезазначених дозволів.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відреагував на акції протесту і заявив, що уряд не планує відмовлятися від електронної системи видачі дозволів на міжнародні автоперевезення, підкресливши, що вона є абсолютно прозорою.