Ілюстрація REUTERS

Женевський автосалон, який повинен був відкритися 3 березня 2020 року, скасовано через епідемію коронавірусу. Скасування виставки офіційно підтвердили організатори заходу.

Читайте такожFitch попередило про негативний вплив коронавірусу на авторинку

«Із жалем ми повідомляємо, що Женевський автосалон скасовується. Це форс-мажор. Захід не може бути перенесено на пізніший термін. Це просто неможливо через його масштаби», — заявили організатори виставки, передає Autonews.

Відео дня

На питання про те, хто відшкодує величезні фінансові втрати учасникам, президент організаційної ради Моріс Турретіні відповів: «Влада, що прийняла це рішення, сидить у Берні. Якщо хтось має намір з ними судитися, бажаю удачі».

У п'ятницю, 28 лютого, міністр охорони здоров'я Швейцарії заявив про скасування всіх громадських заходів у країні за участю понад однієї тисячі осіб принаймні до 15 березня у зв'язку з поширенням епідемії. На даний момент відомо про дев'ять випадків зараження в країні.

При цьому раніше представники організаторів говорили, що мова про скасування автосалону поки не йде. Планувалося вжити певних заходів безпеки, у тому числі дезінфекцію громадських просторів, очищення поручнів і зон харчування. Крім того, представники виставкового центру Palexpo заявили про намір стимулювати учасників автосалону стежити за здоров'ям своїх співробітників.

У Китаї, де знаходиться епіцентр епідемії нового типу вірусу, вже було скасовано або перенесено ряд великих автомобільних заходів. Наприклад, Пекінський автосалон і етап Формули-1 в Шанхаї, які були заплановані на квітень 2020 року.

В КНР, а також за її межами, зупинено виробництво на автомобільних підприємствах. Вони простоюють як через нестачу китайських комплектуючих, так і через введення карантину.

Новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На даний момент відомо про більш ніж 82 тис. заражених і майже 3 тис. загиблих. В Ухані та сусідніх містах введено карантин — влада, зокрема, зупинила громадський транспорт, а також закрила місто на в'їзд і виїзд. Крім цього, випадки зараження зафіксовані в 48 країнах.