У МОЗі розповіли, як транспорт відновлюватиме роботу / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що відновлення роботи транспорту та галузей економіки можливе після досягнення регіонами відповідних критеріїв щодо захворюваності на COVID-19 та навантаження на медичну систему.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ МОЗі назвали регіони з найбільшою кількістю виявлених вчора випадків коронавірусу

Відео дня

«Пропозиція МОЗ полягала в тому, щоб ми перейшли на адаптивний карантин, який буде відрізнятися залежно від регіону, в тому числі цей перехід передбачає, що кожному етапу відповідають певні критерії, в тому числі, рівень захворюваності, яка кількість хворих в нас знаходиться я в лікарнях, яке навантаження на медичну систему, яка кількість тестувань», - заявив Степанов.

За словами міністра, в залежності від дотримання встановлених критеріїв у МОЗ передбачають ті чи інші пом’якшення.

«Вони відповідають певному етапу і на кожному етапі будуть ті чи інші пом’якшення. Ми розробили чотири етапи планового виходу з карантину і на кожному етапі передбачається пом’якшення, в тому числі і відновлення роботи громадського транспорту. Позиція МОЗ - якщо ви відповідаєте критеріям - тоді можливе відповідне пом’якшення і запуск тих чи інших галузей», - відзначив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня Кабмін продовжив запроваджений через поширення коронавірусу карантин до 22 травня та вирішив зняти ряд заборон, починаючи з 11 травня.

В Україні станом на ранок 15 травня зареєстровано 17 тис. 330 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 476 летальних, 4 тис. 473 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 483 нові випадки.