Зеленський пообіцяв побудувати аеропорти "у всіх важливих точках" України / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський планує, що за два-три роки в рамках програми "велике будівництво" будуть побудовані та відремонтовані аеропорти у всіх важливих точках країни, про що він заявив під час робочого візиту в Полтавську область.

Читайте такожАеропорт "Київ" вирішив скоротити половину своїх співробітників: стала відома причина

Голова держави зазначив, що Полтавський аеропорт фактично зараз не працює, оскільки злітно-посадкова смуга "неякісна, несучасна, непрацююча". Тому він планує, що реконструкцію смуги та аеропорту загалом буде розпочато у 2021 році, як і роботи по інших подібних об'єктах.

Відео дня

"Ми обов'язково Полтавський аеропорт внесемо в другу частину нашої Програми "велике будівництво", там, де будуть аеропорти у всіх важливих точках України. Ми їх почнемо будувати у 2021 році, побудуємо, я впевнений, за два-три роки всі аеропорти, які необхідно", - сказав Зеленський.

За його словами, якщо дозволятиме погода, то реконструкцію Полтавського аеропорту завершать до кінця 2021 року.

Як повідомляв УНІАН

  • З березня в Україні триває проект "велике будівництво", в рамках якого проводиться будівництво та ремонт доріг, а також інших об'єктів інфраструктури.

Довідка УНІАН

  • Аеропорт "Полтава" побудований в 50-60-х роках, а новий пасажирський термінал побудований в 1985 році. Розташований в 7 кілометрах на захід від міста Полтава. Аеропорт має пасажирський термінал загальною площею близько 5 тисяч квадратних метрів і проектною пропускною потужністю 400 пасажирів на годину.