Польща підтримує амбіції України як транзитної держави / фото УНІАН

Президент Республіки Польща Анджей Дуда заявляє, що його країна підтримує амбіції України як транзитної держави на сході Європи.

Читайте такожЗ початку року в Україні далекобійникам нарахували майже 100 мільйонів гривень плати за перевезення

Про це він сказав в ході виступу в Одесі на українсько-польському економічному форумі за участю президента України Володимира Зеленського.

Відео дня

"Ми будемо підтримувати українські амбіції в розвитку України як логістичної транзитної країни в Східній Європі", - зазначив Дуда.

Заява президента Польщі

На його переконання, модернізація логістичної інфраструктури та поліпшення якості доріг сприятиме розвитку торгівлі.

"Я хочу підкреслити, що Польща є і залишається адвокатом справ у цій частині Європи. Ми підтримуємо багатосторонню інтеграцію, і найкращим прикладом цього є наша ініціатива трьох морів (Балтійського, Адріатичного, Чорного морів - УНІАН). Хоча на цьому етапі в цьому форматі можуть брати участь лише країни-члени ЄС, однак мета цієї ініціативи виходить далеко за межі цього регіону, і я розраховую на те, що Україна також може скористатися тими можливостями, які відкриває ініціатива трьох морів", - сказав президент Польщі.

Довідка УНІАН

  • Ініціатива "Тримор'я" - неформальне об'єднання 12 держав ЄС, розташованих між Балтійським, Адріатичним і Чорним морями: Австрії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії та Угорщини.