Дмитро Кулеба / REUTERS

Катар розгляне низку інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані в Україні.

Про це йшлося під час телефонної розмови міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з міністром закордонних справ Держави Катар шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані.

Читайте також"Почнуть з приміських": Криклій розповів, як відновлюватимуть роботу пасажирських потягів

Відео дня

"Йдеться, насамперед, про інвестиції в українську інфраструктуру: мости, дороги, залізниці, аеропорти та інше", - повідомила прес-служба МЗС.

Також сторони обговорили експорт української сільськогосподарської продукції до Катару. Кулеба запевнив, що Україна може забезпечити потреби Катару в агропродукції. “Україна готова бути стратегічним партнером Катару у своєму регіоні. Зокрема, зважаючи на свій транзитний потенціал і роль гаранта світової продовольчої безпеки. Ми готові працювати разом, аби від цієї співпраці вигравали наші країни”, - наголосив Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, в травні з катарською компанією QTerminalмають бути підписані контракти на концесію морського порту «Ольвія» в Миколаївській області.

За даними МЗС, відповідно до умов концесійної угоди катарська компанія впродовж 5-ти років має інвестувати 3,4 млрд грн у розвиток українського порту та його інфраструктури.