Відтепер, загалом санкції застосовуються проти 177 осіб та 48 компаній / Ілюстрація REUTERS

Європейський Союз розширив санкції за спорудження Росією Керченського мосту.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської Ради.

Читайте такожПосли ЄС схвалили санкції проти Росії за Керченський міст

Відео дня

Зокрема, Рада ЄС сьогодні додала двох осіб та чотири організації до списку осіб і компаній, проти яких застосовуються обмежувальні заходи у зв'язку з діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Так, санкції схвалені з врахуванням ролі цих фізичних і юридичних осіб у споруджені мосту і залізничних шляхів, котрі з'єднали Росію з тимчасово окупованим Кримським півостровом через Керченську протоку.

Відтепер, загалом санкції застосовуються проти 177 осіб та 48 компаній. Вони передбачають замороження активів та заборону в'їзду.

В Офіційному журналі ЄС сказано, що санкції стають чинними з моменту публікації інформації про них. Що і сталося сьогодні.

Зокрема, санкції запроваджено проти генерального директора залізничного перевізника-компанії JSC TC «Grand Service Express» Олександра Ганова та заступника генерального директора з інфраструктурних проектів будівної компанії «Стройгазмонтаж» Леоніда Риженькіна.

Також обмежувальні заходи застосовані проти таких організацій, як: АО «Ленпромтранспроект», АО «Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск», Федеральное государственное унитарное предприятие «Крымская железная дорога» та «Крымская первая страховая компания».

Що цьому передувало

  • 7 березня Росія запустила Кримським мостом потяг для сполучення окупованого півострова з Краснодарський краєм РФ.
  • Автомобільний рух Керченським мостом між Росією і Кримом відкрили у травні 2018 року, пізніше було відкрито рух вантажного транспорту.
  • Відкриття Керченського мосту більшість росіян вважає головною подією 2018 року.
  • Раніше повідомлялося, що незаконно побудований Росією в анексованому Криму Керченський міст зміщується.