МАУ виходить з кризи / Фото УНІАН

Найбільший український авіаперевізник - компанія «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ) за січень-червень 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року скоротила пасажиропотік в 4 рази - до 1 млн пасажирів.

Про це повідомив президент авіакомпанії Євген Дихне на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожМАУ заявила про переглядання програми польотів до 14 вересня

Відео дня

«За перше півріччя ми перевезли близько одного мільйона, у той час, як торік відмітка досягала близько чотирьох мільйонів. Це означає, що авіації доводиться починати майже з нуля, і тільки один інтерес і стійкість співробітників варті щирої поваги», - написав він.

Підсумки роботи

Дихне підбив попередні підсумки роботи після часткового відновлення польотів.

«Починаючи з середини червня і до середини серпня ми виконали близько 1238 регулярних і чартерних рейсів, у тому числі 86% вирушили за розкладом. Перевезли близько 113 345 пасажирів і 390 185 кг вантажу і пошти», - написав він.

Скріншот з Facebook

Скорочення пасажиропотоку

Раніше президент МАУ Євген Дихне заявляв, що компанія очікує на скорочення пасажиропотоку за підсумками 2020 року на 46% - до 1,9 млн пасажирів.

Що таке МАУ

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси в столиці і ключові міста Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».

Авіарейси МАУ

  • Авіакомпанія МАУ анонсувала літнє розширення напрямків у зв'язку з ослабленням деякими країнами режиму перетину кордону для українців, які подорожують в туристичних цілях.
  • 4 серпня 2020 року МАУ скасувала частину рейсів до кінця серпня.
  • 24 липня МАУ скасувала частину запланованих на серпень рейсів
  • 19 серпня 2020 року МАУ заявила про перегляд програми польотів до 14 вересня.