міністр інфраструктури Владислав Криклій

Як повідомив народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Дубінський, міністр інфраструктури Владислав Криклій, прийшовши на нещодавнє засідання фракції, вислухав численні звинувачення у корупції від своїх однопартійців.

У чому полягали ці звинувачення, Дубінський розповів в ефірі телеканалу НАШ.

За словами нардепа, Криклій підняв ціну за сертифікацію автомобілів з газобалонним обладнанням майже в чотири рази, з 800 гривень до 3 тисяч. «У чотири рази! Мільйон машин по 3 тис грн - 3 млрд у кишеньку. Скільки він отримав? 10%, припустимо? 20%? 300 млн? 600 млн?», - обурився Дубінський.

Відео дня

На коментар ведучої про те, що ці гроші, можливо, пішли державі, народний депутат відповів: «Ви бачили його пику? Я не вірю, коли на такі обличчя дивлюся, що щось пішло у державу».

Ще одне звинувачення у корупції, яке пролунало на фракції, за словами Дубінського, полягало в тому, що при Криклії «документи для сертифікації крюїнгових агентств (моряків) подорожчали у 3 рази. І повністю вся система сертифікації морської адміністрації, отримання документів для моряків, перейшла у приватні руки, пов'язані з фірмами, підконтрольними пану Криклію та його оточенню».

Також Дубінський звинуватив Криклія в тому, що він «лобіював зміни до так званого технагляду за дорогами, при яких 2% від вартості дороги йдуть якимось незрозумілим організаціям, які перевіряють - чи надійно встановлені знаки і правильно нанесли розмітку».

Усі ці звинувачення пролунали у присутності прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, але, за словами Дубінського, реакції від них не було.

«Ось клейма ніде ставити. І людина досі залишається міністром ... У мене простий висновок з цього. Коли сидить міністр, якого прямо в обличчя фракція, що його обрала, звинувачує у корупції - не просто так, не голослівно, а наводить докази і документи, а голова фракції сидить і мовчить, прем'єр-міністр сидить і мовчить - значить, вони у долі з тією корупцією , яку організував і кришує пан Криклій», - заявив народний депутат.

Нагадаємо, нещодавно Владиславу Криклію довелося пояснювати у Верховній Раді, на якій підставі перемогу в тендері на забезпечення харчування в поїздах Інтерсіті отримала нікому не відома компанія без відповідного досвіду обслуговування великої кількості клієнтів.