Український велетень доставив рекордний медичний вантаж / фото Укроборонпром

Найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" доставив до України рекордний медичний вантаж з Китаю: 12 мільйонів масок, 260 тисяч очок і 100 тисяч костюмів для медиків.

Читайте такожКращий ступінь захисту: у МОЗ пояснили закупівлю дорогих костюмів для медиків

Як передає кореспондент УНІАН, на аеродромі в Гостомелі під Києвом рейс зустрічали президент України Володимир Зеленський, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов, представники уряду та Офісу президента.

Відео дня

Після прибуття вантажу президент повідомив журналістам, що саме було доставлено з Китаю: "Сьогодні ми зустрічаємо нашу "Мрію", це великий вантаж, один з найбільших вантажів за останні тижні, який ми зустрічаємо з КНР. Наша "Мрія" привезла до України 12 мільйонів масок як для лікарень, так і для аптечних мереж. Також привезли близько 260 тисяч захисних окулярів для медиків і понад 100 тисяч захисних костюмів 5-го рівня захисту".

Зеленський висловив подяку екіпажу літака за виконаний рейс.

"У нас дійсно рекорд за обсягом вантажу, який увійде до Книги рекордів Гіннеса", - підкреслив він.

Загалом літак привіз 103 тонни медичного вантажу.

Своєю чергою керівник ДП "Антонов" Олександр Донець зазначив, що через тиждень Ан-225 "Мрія" виконає ще один рейс за заявкою України й доставить медичний вантаж.