Правоохоронці розслідують кримінальне провадження / Фото УНІАН Володимир Гонтар

За клопотаннями прокуратури Автономної Республіки Крим суд наклав арешт на 65 літаків, які попри заборону здійснювали авіаперевезення на тимчасово окупований Росією півострів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК.

Читайте такожЄС продовжив "кримські санкції" проти Росії - журналіст

Відео дня

Кримінальне провадження

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактами порушення посадовими особами іноземних авіакомпаній правил міжнародних польотів та порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч.2 ст. 332-1, ст. 334 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

З березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим Кримом у зв'язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів і забезпечити гарантування безпеки польотів.

Скриншот Twitter

"Попри це, зараз встановлено близько 40 російських авіакомпаній, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення на окупований півострів, порушуючи міжнародні правила польотів і законодавство України", - повідомили в прокуратурі.

У зв'язку з цим прокуратура АРК спільно з Головним управлінням СБУ в АРК звернулися до суду з клопотаннями про накладення арешту на літаки деяких російських авіакомпаній, які порушили порядок в'їзду і виїзду з/на півострів, а також правил міжнародних польотів.

За клопотанням прокуратури Криму заарештовано 65 повітряних суден-порушників.

Анексія Криму

  • Росія в березні 2014 після введення військ анексувала український Крим, організувавши 16 березня "референдум" про нібито самовизначення півострова.
  • Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% учасників "референдуму" висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.