Президент держпідприємства "Антонов" Олександр Донець / фото УНІАН

Державний концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента державного підприємства "Антонов" Олександра Донця.

Читайте такожУкраїнський гігант "Мрія" перевіз до Польщі рекордний медичний вантаж - за посадкою спостерігали онлайн тисячі людей (відео)

Як повідомляє прес-служба концерну, відповідний наказ 9 червня підписав генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус. Також він призначив тимчасовим виконувачем обов'язків керівника держпідприємства "Антонов" віце-президента по проектуванню "Антонова" Олександр Лося.

Відео дня

Згідно з повідомленням прес-служби, напередодні комісія ДК "Укроборонпром" завершила перевірку ДП "Антонов" і передала матеріали за її результатами в Службу безпеки України та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Перевірка проводилася з 27 квітня по 22 травня за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на підставі даних СБУ, згідно з яким мова йде про "заподіяння шкоди національним інтересам України, пов'язане з бездіяльністю, послідовними безсистемними управлінськими діями керівництва державного підприємства "Антонов".

"За результатами перевірки були виявлені численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об'єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, які могли спричинити значні збитки державі та завдати істотної шкоди репутації найбільшого авіаційного підприємства України", - сказано в повідомленні.

Результати перевірки разом з матеріалами про дії керівництва підприємства, що містять ознаки кримінальних злочинів, передані для подальшої оцінки та розслідування в правоохоронні органи. Акт перевірки також направлений до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Кабінет міністрів і Офіс президента України.

Довідка УНІАН. ДП "Антонов" - найбільший і єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.