УЗ  виділить охорону для пасажирських поїздів / фото УНІАН

Наприкінці серпня "Укрзалізниця" запускає пілотний проєкт із запровадження воєнізованої охорони в поїздах.

Про це повідомляє Суспільне.

Десять пар пасажирських поїздів супроводжуватиме воєнізована охорона для забезпечення безпеки пасажирів. Воєнізована охорона діятиме спільно із поїзною бригадою у разі порушень пасажирами правил поведінки.

Відео дня

"Ми (представники "Укрзалізниці" - УНІАН) зверталися до поліції з проханням супроводжувати поїзди. Ніякої відповіді впродовж довгого часу не отримували. Тому це буде відомча воєнізована охорона, звичайно ж коштом "Укрзалізниці", - сказано у повідомленні.

Також там зазначили, на залізниці вже є така охорона, проте вона супроводжує вантажні поїзди.

"Тепер буде супроводжувати ще й пасажирські поїзди. На цьому етапі ми обирали ті потяги, які, на нашу думку, мають найбільший попит, або ті, де звичайно ж часті випадки нападів", - сказали в "Укрзалізниці".

Читайте також"Він безбілетник, що з нами буде?": побита у вагоні УЗ розповіла про хабар провідників "за мовчання"

Напад у поїзді «Маріуполь-Київ»: що відомо

  • 31 липня в поліцію Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потяга сполученням «Маріуполь - Київ» пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.
  • За словами потерпілої Анастасії Луговий, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, у присутності її неповнолітнього сина почав завдавати ударів кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника. Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський» чоловіка затримали.
  • Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
  • 1 серпня Солом'янський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня без права виходу під заставу.