Консолидированній план затверджений до кінця року / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив консолідований фінансовий план Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" на поточний рік.

Про це повідомляється на урядовому порталі.

Читайте такожДепутатка показала реальні зарплати членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Відео дня

Не більше 47 тисяч гривень на людину

Встановлюється, що на період дії карантину, встановленого Кабінетом міністрів України з метою запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, і до завершення місяця, в якому скасовується карантин, витрати на оплату праці голови і членів правління, а також винагороди голови та членів наглядової ради не можуть перевищувати 47 230 гривень (на одну людину).

«Після скасування карантину витрати на оплату винагороди голови та членів наглядової ради не можуть перевищувати максимально допустимого розміру, визначеного Порядком визначення умов оплати послуг і компенсації витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 4 липня 2017 №668», - йдеться в повідомленні.

Виплата дивідендів

Кабінет міністрів схвалив розроблений Міністерством інфраструктури законопроект про відстрочку по виплаті дивідендів «Укрзалізницею».

Обсяги перевезень

«Укрзалізниця» є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.

Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Хронологія подій

  • «Укрзалізниця» у квітні-травні 2020 року почала катастрофічно втрачати доходи від вантажних перевезень. Доходи від перевезень вантажів в травні впали на третину, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому навантаження в травні була вище ніж місяцем раніше.
  • 15 квітня 2020 року Кабмін звільнив Желько Марчека з посади в. о. голови правління «Укрзалізниці». На посаду в. о. голови правління УЗ призначили Івана Юрика.
  • У червні 2020 року Наглядова рада "Укрзалізниці" відсторонив від виконання повноважень в.о. члена правління, відповідального за вантажні перевезення, Романа Веприцького.
  • 3 липня 2020 року Кабінет міністрів України вніс зміни до складу правління АТ «Укрзалізниця», призначивши Івана Синякова в. о. члена правління.
  • 28 липня 2020 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на посаду глави "Укрзалізниці" претендують шість осіб - чотири українця і два іноземця. За попередніми прогнозами, уряд може призначити нового керівника УЗ через два-три тижні. Список кандидатів виглядає наступним чином: Якуб Карновського, Петро Чернишов, Іван Юрик, Володимир Владимиров, Володимир Жмак, Олександр Перцовський.