Укрзалізниця відклала співпрацю з Deutsche Bahn / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» ставить на паузу співпрацю з Deutsche Bahn і підготовку до IPO.

Читайте такожДля оновлення парку: "Укрзалізниця" шукає виробника електровозів

Про це в інтерв'ю LIGA.net сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відео дня

"Питання консультацій Deutsche Bahn поки ставимо на паузу. Ви пам'ятаєте суму тендеру - 80+ млн грн. Зараз УЗ не може собі цього дозволити. Щобільше, вони не зможуть приїхати - у нас обмеження на в'їзд іноземців. Тому ми перенесемо все в термінах", - сказав міністр.

За його словами, зараз в пріоритеті забезпечення фінансової стабільності компанії, захист інтересів колективу, автоматизація процесів, оновлення рухомого складу і вагонного парку, і - боротьба з корупцією.

Також Криклій зазначив, що цього року УЗ навряд чи вийде на IPO.

"Для публічного розміщення зараз невдалий час. Ми отримаємо негарну оцінку - нам це не цікаво. IPO - так. Цього року - не впевнений. Багато залежить від розвитку ситуації з пандемією", - сказав голова Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 29 жовтня 2019 року Мінінфраструктури, ЄБРР та УЗ підписали угоду про початок процедури IPO компанії.

22 січня в Давосі Мінінфраструктури й Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю. В уряді заявили, що УЗ передадуть німцям в управління на 10 років. В DB це спростовували, а в наглядовій раді УЗ сказали, що не володіють достатньою інформацією для коментаря. Пізніше в DB уточнили, що питання операційного управління ще обговорюються.

5 лютого Укрзалізниця, Deutsche Bahn AG і компанія DB Engineering & Consulting GmbH підписали в Києві меморандум про стратегічне партнерство у розвитку УЗ.

11 лютого Мінінфраструктури оголосило конкурс на консалтинг УЗ. Як виявилося, не тільки під Deutsche Bahn.