Ілюстрація REUTERS

Робоча група продовжує підрахунки вартості створення державного авіаперевізника з літаками держпідприємства "Антонов", обговорюються підходи до створення та бюджет.

Читайте такожНайбільший український транспортний літак "Мрія" вирушив у перший рейс після модернізації (фото, відео)

Про це повідомила прес-служба президента України Володимира Зеленського з посиланням на заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка.

Відео дня

"Тривають підрахунки вартості створення державного авіаперевізника. 28 квітня на нараді з президентом України учасники робочої групи обговорювали підходи до запуску такої авіакомпанії. Зараз йде бюджетування. Ми вийдемо з комунікацією. Уявімо саму авіакомпанію, підхід до роботи. І всі дізнаються вартість її створення", - цитує прес-служба Тимошенко.

Кирило Тимошенко уточнив, що літаки "Антонова" можуть легко обслуговувати всі регіональні рейси в Україні між містами та рейси в найближчі країни.

"У будь-якому випадку "Антонов" - це підприємство, воно теж бере якісь ресурси. Але краще за ці ресурси ми зробимо замовлення, створимо авіакомпанію. Вони будуть працювати, виробляти літаки. Авіакомпанія - перевозити людей", - сказав він.

Крім того, за словами Кирила Тимошенка, національна авіакомпанія буде так званої страховкою держави в разі яких-небудь екстрених ситуацій.

"Так, є ринок, є авіакомпанії. Але держава завжди повинна бути впевнена: якщо щось станеться, є на кого спертися на державну авіакомпанію. Це одна з причин, чому вона створюється", - заявив заступник керівника Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський заявив про бажання створити державну авіакомпанію з літаками, які будуть вироблятися державним підприємством "Антонов".